Körili Mantarlı Tavuk Sote


Hayatımda kekikten sonra en sevdiğim baharat köri'dir çok net :) Aslında ilk deneyenler için kokusu da lezzeti de ağır gelebilir. Bunun için kullanım dozunu abartmamak da yarar var. Bilindiği üzere her baharat dozunda güzel :)
Köri; Hindistan sayesinde dünyaya yayılmış bi baharat karışımı.. İçerisinde zerdeçal, sumak, karabiber, kişniş gibi birçok baharat var.. Hintlilerin sabah akşam her öğünlerinde vazgeçemediği tek baharat da buymuş. Yani çok lezzetli gerçekten ama sabah akşam yeme olayını düşününce biraz bayar gibi geldi. Neyse :) Kanser ve birçok rahatsızlığa da iyi geldiği söylenir ne kadar doğru bilemeyiz tabi..


İlk olarak bi cafede köri sosu ile kızartma yediğimde lezzetini tatmıştım. Ondan sonra evde de deneme kararı alıp patates, tavuk gibi yakışacağını düşündüğüm yemeklerde denedim. Fırında patates, kızartma, makarna, tavukla gerçekten bütünleşiyo bu baharat ve bi süre sonra onsuz yiyemez hale geliyosunuz. Şimdiden uyarıyım :) 
Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 400 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • Karabiber, kırmızı pulbiber
  • Tuz
Soğanları küp şeklinde doğruyoruz. Sarımsakları da küçük küçük doğrayıp zeytinyağı ile tavaya ekliyoruz. Renkleri pembeleşinceye kadar tavuklarımızı doğruyoruz. Soğanlar pembeleşince tvukları ilave ediyoruz. Bu esnada mantarlarımızı da iyice yıkayıp jülyen doğruyoruz. Tavuklar suyunu salıp yavaştan çekmeye başlayınca mantarları ilave ediyoruz. Mantarlar da suyunu çekmeye yakınken baharatları, tuzu, şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Suyunu iyice çekene kadar pişmeye bırakıyoruz, çekince altını kapatıp servise sunuyoruz. Afiyet olsun..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu tarif bir harika dostum :)

Yorum Gönder